Obisk ministra in predsednika SMC Zdravka Počivalška na Ptuju

Vljudno vabljeni k ogledu prispevka Ptujske Televizije PeTV o obisku ministra in predsednika SMC Zdravka Počivalška na Ptuju, ki se je na pobudo LO SMC Ptuj prejšnji teden mudil v podjetju Agis Technologies: KLIK

S svojimi sodelavci in člani LO SMC Ptuj ter poslanko SMC Mojco Žnidarič je obiskal MOP in županjo Nuško Gajšek, kjer je pogovor tekel o aktualnih tematikah na Ptuju in okolici, med drugim tudi o turizmu in prenosu državnega premoženja v last in upravljanje MOP. Strinjali smo se, da je bilo že mnogo dobrega narejenega in da ima Ptuj še veliko potenciala za razvoj, za dosego teh ciljev bomo še naprej dobro sodelovali.

Predsednik LO SMC Ptuj, Dejan Bračko: ”V LO SMC Ptuj se zavzemamo, da država ustvari dobre pogoje za razvoj gospodarstva tudi na območju Ptuja in okolice. Naše okolje je izredno specifično in vsako delovno mesto, ki je razvojno naravnano je izrednega pomena. Kot primer dobre prakse podjetja v naši okolici je podjetje Agis Technologies d.d., ki je inovativno, ima jasno vizijo, ambiciozne cilje, artikulirano in dolgoročno strategijo in izjemno motiviran management, ki ima izrazit občutek za družbeno odgovornost. Glede na videno sem prepričan, da bo podjetje v prihodnosti eno nosilnih gospodarskih družb na Ptuju, ki bo privlačilo nove ljudi v naš kraj in to podjetje. S tem bo podjetje pritegnilo tudi druge investicije, tako domačih in tujih investitorjev. Podjetje Agis Technologies je v letu 2017 ob prevzemu ohranilo zaposlitev vsem 108. ljudem in skozi leta število zaposlenih povečevalo, kar je izredno pomembno za naše okolje. Za takšna in podobna podjetja, ne glede ali so domača ali tuja, mora država in lokalna skupnost vzpostavljati konkurenčne pogoje za njihov razvoj in rast z razvojnimi ukrepi in spodbudami, saj bo to pozitivno vplivalo na celotno regijo.”