Obisk ministra in predsednika SMC Zdravka Počivalška na Ptuju

Na povabilo LO SMC Ptuj je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek včeraj obiskal Ptuj. Obisk se je začel s prijetnim in konstruktivnim pogovorom na sedežu LO. Pridružila se nam je tudi poslanka SMC in predsednica LO SMC Ormož Mojca Žnidarič.

Minister Počivalšek je skupaj s svojimi sodelavci, poslanko SMC Mojco Žnidarič in člani LO SMC Ptuj obiskal MOP in županjo Nuško Gajšek, kjer je pogovor tekel o možnostih izgradnje poslovno-logistične cone, novih razvojnih projektih, pa tudi o turizmu in prenosu državnega premoženja v last in upravljanje MOP. Strinjali smo se, da je bilo že mnogo dobrega narejenega in da ima Ptuj še veliko potenciala za razvoj, za dosego teh ciljev bomo še naprej dobro sodelovali.

V LO SMC Ptuj se zavzemamo tudi za to, da država ustvari dobre pogoje za razvoj gospodarstva tudi na območju Ptuja in okolice. Naše okolje je izredno specifično in vsako delovno mesto, ki je razvojno naravnano, je izrednega pomena. Kot primer dobre prakse podjetja v naši okolici je podjetje Agis Technologies d.d., ki je inovativno, ima jasno vizijo, ambiciozne cilje, artikulirano in dolgoročno strategijo in izjemno motiviran management, ki ima izrazit občutek za družbeno odgovornost.

Predsednik LO SMC Ptuj Dejan Bračko: ”Glede na videno sem prepričan, da bo podjetje v prihodnosti eno nosilnih gospodarskih družb na Ptuju, ki bo privlačilo nove ljudi v naš kraj in to podjetje. S tem bo podjetje pritegnilo tudi druge investicije, tako domačih in tujih investitorjev. Podjetje Agis Technologies je v letu 2017 ob prevzemu ohranilo zaposlitev vsem 108. ljudem in skozi leta število zaposlenih povečevalo, kar je izredno pomembno za naše okolje. Za takšna in podobna podjetja, ne glede ali so domača ali tuja, mora država in lokalna skupnost vzpostavljati konkurenčne pogoje za njihov razvoj in rast z razvojnimi ukrepi in spodbudami, saj bo to pozitivno vplivalo na celotno regijo.”

Več fotografij si lahko ogledate na naši Facebook strani: SMC Ptuj